Meer dan 2 miljoen artikelen uit voorraad leverbaar.
Op werkdagen voor 17.30 uur besteld, volgende dag in huis.

Hoe repareer ik mijn strijkijzer?

In deze blog gaan we uit van een eenvoudig strijkijzer. Dus geen ingewikkelde stoomstrijkijzers etc.

Je wilt gaan strijken en je merkt dat het strijkijzer niet meer warm wordt. Dit kan een paar oorzaken hebben. Het kan gebeuren dat simpelweg het netsnoer defect is. Om dat te controleren zul je het strijkijzer open moeten maken en de kabels doormeten met een multimeter. Blijkt dat één van de kabels defect is, kun je deze vaak makkelijk vervangen en is het probleem opgelost.

Een andere oorzaak kan de thermische beveiliging (zekering) zijn. Die zorgt er namelijk voor dat als het strijkijzer te warm wordt deze uitgeschakeld wordt om meer schade te voorkomen. Om de thermische veiligheid te vervangen moet het apparaat opengemaakt worden. Daarna kun je de veiligheid verwijderen en vervangen voor een nieuwe.

Als laatste kan het verwarmingselement defect zijn. In dat geval is het vaak niet rendabel om die te vervangen. Deze zit meestal vast aan de strijkzool. In dat geval is het beter om eens uit te kijken naar een nieuw toestel.Heb je onderdelen nodig? Kijk dan even op onze website. Daar kun je eenvoudig de onderdelen vinden die je nodig hebt voor de reparatie van je strijkijzer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven