Meer dan 2 miljoen artikelen uit voorraad leverbaar.
Op werkdagen voor 17.30 uur besteld, volgende dag in huis.

Reparatietips

Hoe repareer ik mijn frituurpan?

Er is niks vervelender dan dat er een apparaat in je keuken stuk is. Dat kan een afzuigkap, een oven, magnetron of bijvoorbeeld een frituurpan zijn.

Meestal wordt er gedacht dat er dan een vakman bij moet komen om het apparaat te herstellen. Soms wordt het oude apparaat weggegooid en komt er een nieuwe voor in de plaats. Maar heb je er weleens aan gedacht om zelf te repareren? In veel gevallen zijn het kleine reparaties en heb je voor een paar tientjes nieuwe onderdelen.

Neem bijvoorbeeld de frituurpan. Als deze niet meer aangaat of niet meer opwarmt kun je eerst proberen om de resetknop eens in te drukken. Schakelt de veiligheid daarna weer in als de pan aanzet dan is vaak de thermostaat defect. Deze zijn vaak eenvoudig te vervangen en je hebt er nier erg veel technische kennis voor nodig’

Zoek je onderdelen voor je frituurpan zoals thermostaten, verwarmingselementen, frituurmandjes etc. dan ben je bij msatonderdelen.nl aan het juiste adres. Je kunt hier zoeken op merk of op typenummer en zo het juiste onderdeel vinden.

Hoe repareer ik een broodrooster?

Bij een broodrooster gaat het vaak maar om kleine dingen waardoor deze niet meer goed functioneert. De meest voorkomende klachten zijn terug te leiden naar het schoonmaken van de broodrooster. Begin daarom eerst met het verwijderen van kruimels en viezigheid dat zich in de loop der jaren heeft opgehoopt.

Als een broodrooster niet meer opwarmt is vaak de weerstand defect. Om deze te vervangen kun je de broodrooster uit elkaar halen en de weerstand (in de vorm van een buis of plaat) vervangen voor een nieuwe. Op msatonderdelen.nl kun je vast en zeker een nieuwe weerstand voor je broodrooster vinden.

Een andere veel voorkomende klacht is dat de hendel niet vastklikt. Controleer eerst of er geen kruimels en vuil de hendel belemmeren om vast te klikken. Is dit niet het geval moet je in sommige gevallen de printplaat vervangen. Heb je ervaring met elektronica dan is dit goed te doen. Op msatonderdelen.nl kun je de onderdelen zoeken die je nodig hebt.

 

 

Hoe repareer ik een strijkijzer?

In deze blog gaan we uit van een eenvoudig strijkijzer. Dus geen ingewikkelde stoomstrijkijzers etc.

Je wilt gaan strijken en je merkt dat het strijkijzer niet meer warm wordt. Dit kan een paar oorzaken hebben. Het kan gebeuren dat simpelweg het netsnoer defect is. Om dat te controleren zul je het strijkijzer open moeten maken en de kabels doormeten met een multimeter. Blijkt dat één van de kabels defect is, kun je deze vaak makkelijk vervangen en is het probleem opgelost.

Een andere oorzaak kan de thermische beveiliging (zekering) zijn. Die zorgt er namelijk voor dat als het strijkijzer te warm wordt deze uitgeschakeld wordt om meer schade te voorkomen. Om de thermische veiligheid te vervangen moet het apparaat opengemaakt worden. Daarna kun je de veiligheid verwijderen en vervangen voor een nieuwe.

Als laatste kan het verwarmingselement defect zijn. In dat geval is het vaak niet rendabel om die te vervangen. Deze zit meestal vast aan de strijkzool. In dat geval is het beter om eens uit te kijken naar een nieuw toestel.Heb je onderdelen nodig? Kijk dan even op onze website. Daar kun je eenvoudig de onderdelen vinden die je nodig hebt voor de reparatie van je strijkijzer.

Hoe repareer ik een Smartphone?

Veel voorkomende defecten bij smartphones zijn gebarsten schermen en defecte accu’s. Je kunt je telefoon naar de vakman brengen of opsturen maar je zou ook kunnen kijken of je de reparatie zelf kunt uitvoeren.

Om te bepalen of je het zelf ziet zitten kun je op internet vele filmpjes vinden van reparaties. Zeker via YouTube kun je veel vinden en zo kun je bepalen of een reparatie zelf te doen is.Als je denkt dat je het zelf kunt repareren ga je kijken welke onderdelen en gereedschappen je nodig hebt. Vaak wordt dit bij de filmpjes al aangegeven. Nadat je alles besteld hebt via msatonderdelen.nl en alles netjes thuis geleverd hebt gekregen kun je met behulp van de gevonden reparatiefilmpjes aan de slag.

Het is wat misschien wat zoekwerk maar zelf repareren is vaak veel goedkoper.

Succes met de reparatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven